Paddelvatten Åkersberga

Stockholms skärsgård erbjuder många möjligheter till fina paddelupplevelser. Här kan du få inspiration till allt från en härlig kvällspaddling till veckolånga turer .

Hur långt bör jag paddla?

En normalstark paddlare paddlar ungefär 20-25 km på en dag eller ca 3-4 km/h. Är du oerfaren paddlare är det bättre att du och ditt sällskap planerar för något kortare turer. Då slipper du känna dig stressad och hinner njuta av naturupplevelsen. Det är inte heller så kul att vara helt utmattad när det är dags för matlagning eller tältresning.


Kort tur i närområdet

Beskrivning:
Paddla en halvdagstur precis utanför Dyviks marina. I det här området har du flera möjligheter att variera både längd och svårighetsgrad på turen beroende på din erfarenhet. 

Längd: Bestämmer ni själva
Tid: Halvdag
Svårighetsgrad: Lätt
Faror: Mycket båttrafik, och stor farled utanför Dyvik
Karta


Ljusterö tur och retur:
Beskrivning:
Paddla ut till Ljusterö och upplev den västra sidan av ön. Detta är en relativt lätt tur som är ganska skyddad. Var dock försiktiga när ni korsar farleden utanför Dyvik.
Man kan välja hur långt man vill paddla och kan göra turen på en dag eller två dagar.

Längd: 12-15 km
Tid: En dag 
Svårighetsgrad: Lätt  (Vid blåsigt väder krävande)
Faror: Mycket båttrafik samt att man måste korsa en stor farled.
Karta

Ljusterö runt:
Beskrivning:
Paddla runt Ljusterö och upplev den fantastiska naturen från vattnet. Turen kräver en erfaren paddlare då det bitvis är öppet och oskyddat vatten.
En stark paddlare gör turen på två dagar, vill du paddla i ett lugnare tempo kan du dela upp turen på tre dagar istället.

Längd: 50 km
Tid: Två till tre dagar
Svårighetsgrad: Krävande  (Vid blåsigt väder Svår)
Faror: Mycket båttrafik samt att man måste korsa en stor farled.
Karta