Hållbarhet

ArcAdventure arbetar för att fler personer ska upptäcka Sveriges vackra skärgårdar. Detta medför ett ansvar för att informera om hur vi tillsammans kan minska vår påvekan i den marina miljö vi vistas i. Kajakpaddling är det mest miljömedvetna sättet att uppleva skärgården. Man tar sig snabbt och ljudlöst fram och stör inte växter eller djur på samma sätt som man gör när man till exempel åker båt. 


Det är viktigt att alla gäster respekterar de regler som finns kring allemansrätten, fågelskyddsområde samt naturreservat. Ni hittar mer information om det här på vår sida eller på skärgårdsstiftelsen när det gäller Stockholm och västkuststiftelsen när det gäller Göteborg.

Det är vi tillsammans som ser till att vår natur finns kvar till framtida generationer.Tänk därför på att ta med alla sopor hem och sortera dem, lämna inget i naturen som inte hör hemma där, och stör inte djuren.

På våra uthyrningar drivs ventilation av sol och vindkraft, och vi använder minimalt med el och vatten. Vi tar också hand om vår utrustning noga så den håller länge. ArcAdventure har alla sina kajakuthyrningar i anslutning till en busshållplats så alla gäster har möjligheten att åka kollektivt till oss.

Vi samarbetar med hållbarhetsklivet som du kan läsa mer om här.