Hur hämtar jag ut min utrustning Mariefred

ArcAdventures kajakuthyrningar har självbetjäning. Det innebär att du som hyresgäst på egen hand hämtar ut och lämnar tillbaka din utrustning. Här nedanför finns en detaljerad beskrivning på hur det går till att hämta ut och lämna tillbaka utrustning. 


På vår uthyrning i Mariefred ligger varje kajak/SUP förvarad utomhus på en ställning. I bokningsbekräftelsen som kommer med e-post ser du vilka kajaker som har reserverats till dig, samt vilken uthämtningskod respektive kajak har.

Flytvästar, kapell och paddlar finns i det lilla förrådet i hotellbyggnaden precis bredvid kajakerna. Förrådet är låst, koden får du i bokningsbekräftelsen tillsammans med koderna för de kajaker/SUP du bokat.

Från vår uthyrning till iläggningsplatsen nere vid gästhamnen är det drygt 100 meter (se karta nedan). Det finns kajakvagnar att låna om man inte vill bära kajakerna.Hämta ut:

1. Boka och betala din kajak eller SUP på vår hemsida.


2. När din bokning är betalad får du får en bokningsbekräftelse via e-post med nummer på vilka kajak/SUP som har tilldelats dig, samt en specifik kod för varje kajak/SUP du har hyrt, samt koden till förrådet.

3. Då du är på plats låser du upp låset för den/de kajaker du bokat. Hänglåset kan hänga kvar.

4. Hämta ut flytväst, kapell, paddel och karta från förrådet.

5. Njut av din paddelturNär du ska lämna tillbaka:


1. Torka ur kajaken med den svamp som finns i varje kajak.


2. Lägg kajaken på sin plats och lås


3. Häng in flytväst och kapell på sin plats så detta torkar


4. Ställ in paddeln och häng upp kartan


Såhär ser det ut på plats:

Kajaker och SUP
Varje kajak/SUP är låst med en vajer med kodlås
Förråd med flytvästar/kapell/paddlar. Dörren längst till vänster
Förråd med flytvästar/kapell/paddlar.
Förråd med flytvästar/kapell/paddlar.
Inne i förrådet


Du kan hämta och lämna tillbaka din kajak när du önskar under din hyresperiod. Om du hyrt din kajak under en dag har du tillgång till kajaken under våra öppettider; kl 09.00 och 20.00. Om du vill hämta din kajak senare eller lämna den tidigare gör du det och du behöver inte meddela oss. Skulle du dock bli försenad, eller önskar hyra utanför våra ordinarie öppettider måste du kontakta oss i förhand.

Vi finns inte alltid på plats, men nås alltid via telefon eller e-post om det uppstår några frågor eller problem.


Här ser ni en film hur det går till att hämta ut sin utrustning:

Observera att vi i Mareifred har ett annat system än det som syns i filmen. I Mariefred ligger kajakerna utomhus och utrustningen finns i förrådet bredvid kajakerna.