Paddelvatten runt Karlslund

Stockholms skärsgård erbjuder många möjligheter till fina paddelupplevelser. Här kan du få inspiration till allt från en härlig kvällspaddling till veckolånga turer .

Hur långt bör jag paddla?

En normalstark paddlare paddlar ungefär 20-25 km på en dag eller ca 3-4 km/h. Är du oerfaren paddlare är det bättre att du och ditt sällskap planerar för något kortare turer. Då slipper du känna dig stressad och hinner njuta av naturupplevelsen. Det är inte heller så kul att vara helt utmattad när det är dags för matlagning eller tältresning.


Björnö runt:

Beskrivning:
Paddla en hel eller halvdagstur runt kobbar och skär i anslutning till Karlslund. I det här området har du flera möjligheter att variera både längd och svårighetsgrad på turen beroende på din erfarenhet.

Längd: Bestämmer ni själva
Tid: Heldag eller halvdag
Svårighetsgrad: Lätt
Faror: Båttrafik från småbåtar som ska in och ut ur hamnen.
Karta

Långgarn.
Beskrivning:
Långgarn är en fantastisk fin ö, som bäst upplevs med kajak. Turen kräver en ganska erfaren paddlare då det bitvis är öppet och oskyddat vatten samt kan vara mycket båttrafik.
En stark paddlare gör turen på en dag, vill du paddla i ett lugnare tempo kan du dela upp turen på två dagar.

Längd: 25 km
Tid: En till två dagar
Svårighetsgrad: Krävande  (Vid blåsigt väder Svår)
Faror: Båttrafik från småbåtar som ska in och ut ur hamnen samt öppet oskyddat vatten längre ut.
Karta

Dalarö runt
Beskrivning:
Paddla till Dalarö och upplev skärgårdsidyllen. Vill ni göra detta till en dagstur kan man vända i Dalarö samhälle och paddla tillbaka samma väg som man kom. Men denna tvådagarstur är väldigt fin med omväxlande paddling. Möjlighet finns också att sova inomhus, då man passerar både vandrarhem och hotell längs vägen.

Längd: 25 km
Tid: Två dagar
Svårighet: Krävande(Vid blåsigt väder Svår)
Faror: Båttrafik från småbåtar. Man paddlar delvis längs en farled. 
Karta

Ornö runt
Beskrivning
Gör en flerdagarstur i den vackra skärgården runt Ornö. I det här området är valmöjligheterna på färdväg och distans stora, och detta är bara ett förslag. Beroende på väder och vind kan du planera den färdväg som passar bäst just de dagar du ska vara ute. Det är några passager med öppet vatten, men mestadels sker paddlingen inomskärs. På högsommaren kan det vara mycket båttrafik i området.

Längd: 50 km och uppåt
Tid: Två till fyra dagar
Svårighetsgrad: Krävande
Faror: Båttrafik samt längre sträckor med öppet och oskyddat vatten 
Karta