FAQ-Vanliga frågor

Behöver man hyra någon extra säkerhetsutrustning?
 -Vi hyr ut extra säkerhetsutrustning i form av flottör, paddlelina etc. Detta är inget som krävs för kortare paddlingar utan är till för erfarna paddlare som ska iväg  på längre turer med risk för hårt väder eller om man ska paddla över mycket öppet vatten. För att boka detta kontaktar man oss via epost. Detta måste bokas minst 14 dagar i förväg för att vi ska kunna garantera tillgänglighet.


Finns det dricksvatten att fylla på vid iläggningsplatserna?

-Nej det finns inte på alla våra uthyrningar. Det finns på Dalarö, Muskö, Åkersberga, Fiskebäck, på Hisingen och på Tjörn. Det går också att lösa på Gotland via pensionatet bredvid oss samt i Mariefred via gästhamnen.

Vi rekommenderar att ta med vatten om ni har möjlighet pga av vattenbrist i skärgården, samt att smaken på vattnet inte alltid är den bästa då vissa av våra anläggningar ligger långt ut i skärgården.


Hur hittar jag till era uthyrningar?

Klicka här för mer information om hur du hittar till våra olika uthyrningar.


Hur gör jag för att boka

-Endast bokning och betalning via vår hemsida är möjlig. Klicka här för att komma till bokningen. Vid problem med bokningen kontakta oss via epost eller telefon.Hur betalar jag?
Du betalar i samband med att du bokar, antingen via swish eller med bankkort/kreditkort.Hur går det till att hämta ut utrustningen man har bokat?

Du hämtar ut din hyrda utrustning via en kod som du får i samband med bokning.
Klicka här för att hitta en beskrivning hur det går till att hämta ut dina bokade kajaker.Kan alla paddla?
Ja. Är du nybörjare skall du dock ta det extra försiktigt, hålla dig nära land och aldrig vara ensam. Blåser det mycket eller är det kallt i vattnet är det kanske bättre att invänta bättre väderförutsättningar om du inte är van paddlare . Använd alltid flytväst och meddela någon var du planerar att paddla och när du beräknas vara åter.Är det första gången du ska paddla rekommenderar vi att du först går en kurs.

Kan jag komma till er och hyra kajak på plats?
- Nej. Endast förbokad uthyrning är möjlig, dock går det bra att boka via vår hemsida med kort varsel i mån av tillgång på kajaker. Har vi ledig kajaker kan du boka via vår hemsida när du är på plats vid någon av våra uthyrningar. Så fort betalningen är genomförd kan du hämta ut din kajak.


Kan jag låsa in saker hos er under paddleturen?
-Nej det går tyvärr inte. 


Kan man lägga i kajakerna någon annanstans än vid era uthyrningar?
Ja. Du kan ta med dig kajakerna på egen bil.

Vad Innebär uthyrning med självbetjäning?
Det innebär att du bokar och betalar din utrustning på vår hemsida, och sedan hämtar ut och lämnar tillbaka utrustningen på egen hand via en kod. Detta är både enkelt, snabbt och flexibelt. Det passar alla. När man bokar får man mer information om exakt hur det går till att hämta ut/lämna tillbaka utrustning.


Vad ingår när jag hyr kajak av er?
- Det ingår förutom kajaken även kapell, flytväst samt karta över närområdet.


Vad ingår när jag hyr stand up paddle board (SUP) av er?

-Förutom brädan ingår paddel och fångrem (leash).

Var kan jag parkera bilen?
- Det finns parkering precis vid alla våra kajakuthyrningar. Följ de anvisningar som finns på respektive plats. Vissa av parkeringarna är betalparkeringarVilka är era öppettider?
- Vi har öppet från 1 Maj till 30 september. Under denna period har våra uthyrningar öppet mellan klockan 9-20. Men då ni har möjlighet att hämta och lämna kajakerna på egen hand kan vi ofta organisera så att ni kan hämta/lämna kajaker enligt önskemål, men då måste man höra av sig i förväg.